Wie is Chris-Kévin Nadje (22) en wat zegt hij over zijn transfer naar Feyenoord?

Wie is Chris-Kévin Nadje, de Ivoriaanse middenvelder die akkoord is met Feyenoord?
14 juni om 12:15
Laatste update: 14 juni om 12:16

Feyenoord heeft zich versterkt met Chris-Kévin Nadje. De Rotterdammers zijn akkoord met de Ivoriaan en betalen naar verluidt een half miljoen euro voor zijn diensten aan zijn voormalig club FC Versailles. Wie is Nadje precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Wie is Chris-Kévin Nadje?

In een eerder stadium waren ook Hellas Verona, Charleroi, Farense en Schalke 04 geïnteresseerd, maar Nadje is overtuigd door het Champions League-voetbal dat Feyenoord kan bieden. Chris-Kévin Nadje werd geboren op 14 augustus 2001 in Frankrijk en is momenteel dus 22 jaar oud. Zijn roots liggen in Ivoorkust.

Nadje begon zijn carrière in de jeugdopleiding van RC Lens, een club die bekend staat om het ontwikkelen van jong talent. Hij vervolgde zijn carrière bij EFAFC en later Stade Laval, voordat hij in juli 2023 de overstap maakte naar FC Versailles, waar hij sindsdien een indrukwekkend seizoen heeft gespeeld. Versailles speelt in de Championnat National, het derde niveau van Frankrijk. Hij speelde 32 wedstrijden, waarin hij zeven doelpunten maakte en twee assists gaf. Met zijn lengte van 1,90 meter is hij een opvallende verschijning op het middenveld, waar hij zowel defensief als offensief zijn steentje bijdraagt. Zijn spel wordt gekenmerkt door zijn fysieke kracht en zijn vermogen om het spel te lezen en te beïnvloeden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 𝘎𝘰𝘥 𝘍𝘪𝘳𝘴𝘵 † (@k.nadje17)

Feyenoord ziet Nadje als vervanger van Wieffer of Zerrouki

Feyenoord ziet in Nadje een geschikte vervanger voor Mats Wieffer of Ramiz Zerrouki. Nadje's veelzijdigheid maakt hem een waardevolle aanwinst, aangezien hij zowel als centrale defensieve middenvelder als op een meer aanvallende positie kan spelen. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op 400.000 euro, en hij heeft nog een contract tot medio 2025 bij Versailles.

Nadje is recentelijk is opgeroepen voor de nationale jeugdteams van Ivoorkust. In maart 2024 maakte hij zijn debuut voor het Ivoriaanse Onder 23-team in een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Hoewel zijn team met 3-2 verloor, speelde Nadje een solide wedstrijd.

Dit zegt Nadje over zijn spel en de transfer naar De Kuip

"Het is een droom die uitkomt dat een grote club als Feyenoord zich voor me heeft gemeld", begint aldus Nadje op de website van Feyenoord. "Het is natuurlijk een behoorlijke stap, maar ik ben er klaar voor om me in Rotterdam verder te ontwikkelen als voetballer. Het belangrijkste wat ik moet doen is hard werken en zorgen dat ik zo snel mogelijk aanhaak op het vereiste niveau. Ik kan niet wachten om mezelf hier te laten zien."

"Ik ben een middenvelder die graag box-to-box speelt, omdat ik technisch ben. Ik hou ervan om te schieten en doelpunten te maken", besluit Nadje, die hiermee toch wel lijkt door te schemeren dat hij ook een concurrent van onder meer Quinten Timber gaat worden.

Bekijk in onderstaande video een aantal hoogtepunten van Chris-Kévin Nadje.