Dit clubicoon heeft een contract voor het leven getekend bij Sevilla

Jesus Navas tekent contract voor het leven bij Sevilla
18 mei om 14:35

Jesús Navas heeft een contract voor het leven getekend bij Sevilla. De 38-jarige rechtsback verlengt zijn contract als prof tot en met 31 december 2024 en zal daarna in een andere functie verbonden blijven aan de club.

Jesus Navas tekent contract voor het leven bij Sevilla

De aankondiging van Sevilla komt na verwarring over Navas' toekomst. Twee dagen geleden leek het er namelijk op dat zijn contract niet verlengd zou worden. Voorzitter José María del Nido Carrasco bood zijn excuses aan en benadrukte dat het een misverstand was. Navas blijft nu aan als speler en schenkt zijn salaris van de laatste maanden aan een goed doel.

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan Jesús. Het zou niet in mij opkomen afscheid te nemen van de grootste legende uit onze clubgeschiedenis", aldus Del Nido. "Ik bied hem daarom nu een levenslang contract aan. Laat hem tot zijn laatste dag voor deze club werken. Dat verdient hij."

Navas doorliep de jeugdopleiding van Sevilla en debuteerde in 2003 in het eerste elftal. Van 2013 tot 2017 speelde hij voor Manchester City om vervolgens terug te keren bij zijn jeugdclub. In totaal speelde hij 688 wedstrijden voor de club, waarmee hij recordhouder is. Het trainingscomplex van Sevilla draagt sinds 2018 zijn naam als eerbetoon. "Ik wil hier ooit met pensioen gaan. Ik ben erg blij dat ik blijf werken voor de club waar ik verliefd op ben geworden", aldus Navas. Navas won in zeventien seizoenen bij Sevilla acht prijzen: viermaal de Europa League, tweemaal de Copa del Rey en eenmaal de Europese Super Cup en Spaanse Super Cup.