Breaking news

'Ajax-transfer Bergwijn is rond: Spurs ontvangt dertig miljoen euro'

'Ajax-transfer Bergwijn is rond: Spurs ontvangt dertig miljoen euro'

04-07-2022 10:11 Laatste update: 10:21
2

De transfer van Steven Bergwijn naar Ajax lijkt dan eindelijk rond te zijn. De Telegraaf meldt dat de Amsterdammers het eens zijn geworden met Tottenham Hotspur over een transfersom van dertig miljoen euro. 

De ochtendkrant meldt maandagmorgen dat de Amsterdammers een 'mondeling akkoord' hebben bereikt met Tottenham Hotspur over de Oranje-international. Ajax wil Bergwijn graag dezelfde dag nog medisch keuren. Persoonlijk is Bergwijn al vijf weken rond met de kampioen van de Eredivisie. De oud-PSV'er tekent naar alle waarschijnlijkheid tot medio 2027 bij de recordkampioen van Nederland.

Ajax hoopte Bergwijn in eerste instantie voor 25 miljoen euro exclusief bonussen vast te leggen. Spurs-eigenaar Daniel Levy stemde daar niet mee in. In januari 2020 betaalden de Londenaren 31 miljoen euro voor de aanvaller en Levy wilde geen verlies maken op die transfer. Ajax lijkt daar nu bijna volledig mee te hebben ingestemd. Dit komt mede door de interesse van Everton en Manchester United.

Door de transfer van Bergwijn zal Sébastien Haller al na anderhalf jaar weer uit de boeken verdwijnen. De Franse Ivoriaan was tot op heden de duurste aankoop ooit. Ajax betaalde 22,5 miljoen euro aan West Ham United voor de spits.

Bergwijn speelde uiteindelijk 83 wedstrijden voor Tottenham. Daarin scoorde hij acht keer en gaf hij tien assists.