'Lijnders ook gewild in Oostenrijk: Salzburg wil Nederlander als hoofdtrainer'

Pepijn Lijnders in beeld bij Red Bull Salzburg
14 mei om 10:15
Laatste update: 14 mei om 10:15

Pepijn Lijnders staat hoog op het verlanglijstje bij Red Bull Salzburg. De assistent van Jürgen Klopp zou hoofdtrainer kunnen worden van de zeventienvoudige Oostenrijkse kampioen. Eerder was hij ook in beeld bij Ajax.

'De assistent-manager van Liverpool, Pepijn Lijnders, wordt door het Oostenrijkse Red Bull Salzburg aangezocht om hun nieuwe hoofdtrainer te worden', zo schrijft de Engelse krant The Times. 'De Nederlandse manager stond eerder op de shortlists van zowel Ajax als Besiktas, maar de interesse is nu het grootst vanuit Salzburg, dat Gerhard Struber vorige maand ontsloeg.'

Bij de Amsterdammers was Lijnders lang in beeld als assistent, maar in Oostenrijk ziet men de rechterhand van Klopp als nieuwe hoofdtrainer. Lijnders vervulde die rol wel al eerder. Van januari tot mei 2018 stond hij aan het roer van NEC, waarna hij weer terugkeerde naar zijn functie als assistent trainer. Verder werkte hij ook voor FC Porto en PSV.

Red Bull Salzburg kan, hoewel het tweede staat achter Sturm Graz, nog altijd kampioen van Oostenrijk worden. Aankomend weekend zal de laatste speeldag zijn en de huidige koploper moet dan verliezen. Mocht dat gebeuren moet Red Bull Salzburg zelf winnen van LASK Linz. Onur Cinel is de huidige intererim trainer van de ploeg, maar na het seizoen zal hij terugkeren naar zijn functie als hoofdtrainer van Liefering FC.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!