Ten Hag optimistisch ondanks kritiek op het vertoonde spel van Manchester United

Ten Hag optimistisch ondanks kritiek op het vertoonde spel van Manchester United
12 mei om 08:30

Erik ten Hag heeft zich uitgesproken over zijn tijd tot dusver bij Manchester United. De oud-trainer van Ajax zegt geen spijt te hebben van zijn aanstelling, ondanks de recente problemen bij de club. Dit zei de trainer na de vernederende 4-0 nederlaag tegen Crystal Palace.

United staat momenteel achtste in de Premier League, wat buiten de Europese plekken valt. Dit heeft geleid tot speculaties over een mogelijke vervanging door de nieuwe mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe, aldus BBC Sport. "Ik heb geen seconde spijt van mijn tijd hier bij deze grote club", verklaarde Ten Hag. Ondanks de winst van de EFL Cup en een derde plek in de Premier League vorig seizoen, stelt Ten Hag dat de tegenslagen dit seizoen voornamelijk te wijten zijn aan een reeks blessures. Hierdoor moest hij een lange periode zijn centrale verdedigingsduo wijzigen, wat de teamdynamiek niet ten goede kwam. 

Ten Hag blijft optimistisch over de steun van de fans, ondanks kritiek op het spel van de ploeg. "De fans hebben geduld getoond, dat heb ik maandag gezien", verdedigde hij zich. Hij benadrukte verder het belang van teamgeest en de collectieve inspanningen die in bijna elke wedstrijd zichtbaar waren, behalve tijdens de rampzalige wedstrijd tegen Crystal Palace.

Dit zegt Arteta over Ten Hag

Zondag speelt Manchester United thuis tegen titelkandidaat Arsenal. Bij The Gunners staat Mikel Arteta aan het roer en die sprak voorafgaand aan het duel met lof over de Nederlandse trainer. "Ik hoop dat hij de tijd krijgt, want we weten allemaal hoe moeilijk deze competitie kan zijn", zei Arteta tegenover BBC Sport. Dit vormt een belangrijk duel aankomende zondag, waarbij Arsenal Manchester United ontmoet op Old Trafford. Arteta's team is favoriet, maar hij onderschat de krachten van United niet.