Arsenal speelt met Chelsea en zet stadsgenoot tijdens derby behoorlijk voor schut

23 april - 22:54 Laatste update: 22:55

Arsenal heeft in een dominante thuiswedstrijd Chelsea met een verbluffende 5-0 verslagen en staat zo voor even weer bovenaan in de Premier League. Tijdens de North-West Londen Derby speelde The Gunners met The Blues en was het krachtsverschil tussen de twee grootmachten uit Londen maar weer eens flink zichtbaar.

Leandro Trossard opende de score al vroeg in de wedstrijd door Chelsea-doelman Petrovic te verschalken, wat de toon zette voor een avond waar Arsenal niet te stoppen was. Trossard's goal was zijn tiende in de Premier League dit seizoen. Chelsea leek overrompeld en kon het tempo van Arsenal niet bijbenen. Hoewel er enkele kansen waren voor Chelsea, zoals een schot van Enzo dat naast ging en een poging van Jackson die de paal trof, bleken deze momenten slechts kleine onderbrekingen in de Arsenal-show.

Na de pauze zette Arsenal hun dominantie voort met vier doelpunten in achttien minuten. Ben White scoorde twee keer, eerst vanuit een hoekschop en later met een onbedoelde voorzet die in het doel eindigde. Kai Havertz, tegen zijn oude club, was ook tweemaal trefzeker. Zijn eerste doelpunt was een afmaker van dichtbij, terwijl zijn tweede een schitterende individuele prestatie was, wat hem op tien treffers bracht voor dit seizoen. De wedstrijd kende ook een mooi moment toen Havertz in de 72ste minuut werd gewisseld voor Gabriel Jesus. Aan de kant van Arsenal was Martin Odegaard met twee assists de andere uitblinker.

Door de klinkende overwinning mag Arsenal zich voorlopig weer even koploper van Engeland noemen. De ploeg van Mikel Arteta staat na 77 punten uit 34 wedstrijden bovenaan in de Premier League. Liverpool volgt met één wedstrijd en drie punten minder, terwijl Manchester City na 32 wedstrijden op 73 punten volgt. Chelsea staat na de flinke oorwassing met 47 punten op plek negen.