PSV breidt internationaal netwerk uit en gaat samenwerken met Australische club

PSV breidt internationaal netwerk uit en gaat samenwerken met Australische club
18 april om 08:17

PSV heeft strategische banden aangeknoopt met Adelaide United FC, met als doel een kennisuitwisseling op en buiten het veld. Dit partnerschap, officieel beklonken tijdens een recent bezoek van Adelaide United-voorzitter Ned Morris aan Eindhoven, belooft veel voor beide clubs.

Jonge spelers van Adelaide United krijgen de kans om te trainen en mogelijk te spelen op de PSV Campus De Herdgang. Daarnaast zullen coaches van de Australische club profiteren van de expertise van de PSV Coaching Academy. Dit partnerschap zal zich niet alleen richten op trainingen, maar ook op scouting en jeugdontwikkeling.

Ernest Faber, hoofd Jeugdopleiding bij PSV, ziet grote voordelen in deze samenwerking. "Het delen van expertise en inzichten op gebieden als scouting en jeugdontwikkeling biedt ook commerciële kansen voor PSV," merkt hij op. Voor Adelaide United markeert deze samenwerking een cruciale stap in het realiseren van hun ambities. "PSV is een van de grootste clubs ter wereld en heeft bewezen succesvol talent te ontwikkelen. Deze samenwerking zal zeer gunstig zijn voor onze spelers en coaches," aldus Morris, die ook benadrukt dat Adelaide United zijn voetbalvisie en operationele kennis zal delen met PSV.

Adelaide United is niet de eerste buitenlandse club waarmee PSV samen gaat werken. Eerder gingen de Eindhovenaren al in zee met Cruzeiro (Brazilië), Chivas (Mexico) en Austin FC (VS). Afgelopen jaar kwam daar ook nog eens Zuid-Koreaanse club Jeonbuk Hyunda bij.  In de A-League staat Adelaide United momenteel achtste. De club kroonde zich in he seizoen 2015/16 tot landskampioen en veroverde in 2014, 2018 en 2019 de binnenlandse beker. In 2008/09 was het nog finalist van de AFC Champions League, die door Gamba Osaka werd gewonnen.