Nieuws

PSV sluit samenwerkingsverband af met Cruzeiro en eigenaar Ronaldo

PSV sluit samenwerkingsverband af met Cruzeiro en eigenaar Ronaldo

28-10-2022 15:09 Laatste update: 15:10
2

PSV is een officieel samenwerkingsverband aangegaan met Cruzeiro. Met de Braziliaanse club willen de Eindhovenaren hun positie versterken op het gebied van scouting, onderwijs- en trainingsmethodiek.

Dat maakt PSV vrijdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Met het samenwerkingsverband wordt Cruzeiro de derde internationale partner van de Brabanders. In een eerder stadium werden Austin FC en Chivas Guadalajara al aan de club verbonden. 'Het opent nieuwe mogelijkheden die de komende maanden moeten worden uitgewerkt', schrijft PSV in een statement.

De legendarische Braziliaanse spits Ronaldo wordt de meerderheidsaandeelhouder van Cruzeiro. "Door strategische samenwerking aan te gaan met voetbalclubs uit andere continenten denken we onze concurrentiepositie in de wereld van het internationale voetbal te kunnen versterken", reageert Marcel Brands.

Volgens de algemeen directeur zal de samenwerking met Cruzeiro er onder meer voor zorgen dat er een beter inzicht komt in de Zuid-Amerikaanse voetbalpiramide. "Door kennis en expertise te delen, groeit onze impact op het internationale voetballandschap."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!