Hoe vaak en wanneer won FC Barcelona de Champions League?

Hoe vaak en wanneer won FC Barcelona de Champions League?

16 april om 12:48

FC Barcelona staat dinsdagavond thuis tegenover Paris Saint-Germain in de kwartfinales van de Champions League. De Catalanen verdedigen een 2-3 voorsprong uit hun eerste wedstrijd in Parijs. Deze huidige strijd om een plek in de halve finale biedt een goed moment om terug te kijken op de eerder successen van Barça in Europa. Hoe vaak en wanneer won de club bijvoorbeeld de Champions League of Europa Cup I? VoetbalNieuws.nl duikt voor je in de geschiedenisboeken!

Hoe vaak won FC Barcelona de Champions League/Europa Cup I?

Barcelona heeft tot nu toe vijf keer de Champions League gewonnen. Hun eerste overwinning was in 1992 tegen Sampdoria, onder leiding van trainer Johan Cruijff en doelpuntenmaker Ronald Koeman, een belangrijk moment dat de basis legde voor toekomstig Europees succes. In 2006, onder coach Frank Rijkaard en met spelers als Ronaldinho en Samuel Eto’o in de gelederen, werd de beker opnieuw gewonnen.

Wanneer won Barcelona de Champions League voor het laatst?

De meest opmerkelijke prestaties kwamen echter onder Pep Guardiola, die het team naar overwinningen leidde in 2009 en 2011 met een spel dat wereldwijd geprezen werd. De laatste keer dat Barça de Champions League won, was in 2015 onder leiding van Luis Enrique, met een voorhoede bestaande uit Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez. Nu, met de recente voorsprong tegen PSG, hoopt Barcelona opnieuw een stap dichter bij een mogelijk zesde titel te komen.

Bekijk hier een samenvatting van de Champions League-finale van 2015 tussen FC Barcelona en Juventus.