Breaking news

Ajax-strijd krijgt nieuw hoofdstuk: 'Motie van wantrouwen op komst'

Ajax-strijd krijgt nieuw hoofdstuk: 'Motie van wantrouwen op komst'

15 april - 00:05

De interne strijd bij Ajax krijgt wederom een nieuw hoofdstuk. Volgens Chef Voetbal van de NOS Arno Vermeulen komt er een motie van wantrouwen aan richting Michael van Praag. Wat zei Vermeulen precies in Studio VoetbalVoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Na de overwinning van Ajax op FC Twente konden de gedachtes van de Amsterdammers even verzet worden, maar achter de schermen gaat de strijd gewoon verder. Drie leden van de Raad van Commissarissen besloten te vertrekken en tijdens de Eredivisie wedstrijd tegen De Tukkers klonk een luide boodschap vanuit de Ajax-supporters. Zij zagen graag Van Praag vertrekken.

Wat heeft Arno Vermeulen gezegd over een mogelijke Motie van Wantrouwen?

"Er staat een motie van wantrouwen te wachten ten opzichte van Van Praag", aldus Vermeulen in het programma NOS Studio Voetbal. "Het is een enorme stap, maar dat hebben ze er wel voor over." Mocht de motie erdoorheen komen dan zullen ook Leo van Wijk en Danny Blind hun spullen moeten pakken. Dan zou de volledige Raad van Commissarissen opgestapt zijn. Tijdens de volgende Algemene Ledenvergadering zou de motie besproken kunnen worden. 

"Ik denk dat Kroes er beter voor staat. Als je de fans achter je hebt en er dreigt een motie van wantrouwen. Er is 25 april nog een ledenvergadering, desnoods 21 mei nog een buitengewone vergadering van aandeelhouders. Ik denk dat het niet houdbaar is en hij het onderspit gaat delven en dat Kroes er uiteindelijk toch als winnaar uitkomt. Of de Autoriteit Financiële Markten moet toch onderzoek gaan doen en hem een flinke douw geven."