Nieuws

'Ajax schuift KPMG-rapport weg: Mislintat negeerde scoutingsadviezen volledig'

'Ajax schuift KPMG-rapport weg: Mislintat negeerde scoutingsadviezen volledig'

14 april - 11:55 Laatste update: 11:57

Het KPMG-rapport van Ajax wijst uit dat Sven Mislintat volledig tegen scoutingsadviezen in spelers voor te veel geld binnenhaalde. Volgens Het Parool schuiven de Amsterdammers het rapport weg, maar staat er meer dan genoeg opvallends in.

Mislintat begon het seizoen bij Ajax nog vol goede moed, maar moest vertrekken toen de resultaten tegen vielen en hij verantwoordelijk werd gehouden voor het tegenvallende aankoopbeleid. Het Parool is in het KPMG-rapport gedoken dat werd opgesteld rondom zijn handelen en trekt een pijnlijke constatering. 'Borna Sosa kreeg van de scoutingafdeling van Ajax geen enkele positieve beoordeling (een A’tje), wel een paar B’tjes en C’tjes. Toch kwam de linksback voor 8 miljoen euro naar Amsterdam. Ook Gastón Ávila, eveneens een linksback, kreeg geen A’tjes in het beoordelingssysteem dat gaat tot D, maar werd voor ruim 14 miljoen euro binnengehaald.'

In het rapport valt te lezen dat er weinig overeenstemming binnen Ajax was over de gedane aankopen en dat adviezen van de trainer of commissarissen binnen de club werden genegeerd. 'De rvc constateert dat in meerdere gevallen de afstemming met de scouting, de hoofdtrainer en de voetbalcommissaris slechts beperkt heeft plaatsgevonden. Soms accepteerde Mislintat gewoon de vraagprijs, zonder namens Ajax in onderhandeling te treden.' Marc Overmars gaf eerder al aan dat dat was gebeurd bij de transfer van Gaston Ávila die van Royal Antwerp naar Ajax vertrok.