Nieuws

Supportersvereniging Ajax mengt zich ook in Kroes-discussie: 'Wij geloven in hem'

Supportersvereniging Ajax mengt zich ook in Kroes-discussie: 'Wij geloven in hem'

13 april - 22:11

In een statement op Instagram heeft AFCA Supportersclub zich sterk gemaakt voor het behoud van Alex Kroes als algemeen directeur van Ajax. De supporters uiten flinke kritiek op de behandeling van Kroes door Michael van Praag en de rest van de Ajax-directie.

'De afgelopen twee weken is er voldoende gezegd en geschreven over de situatie rondom Kroes. Uiteindelijk gaat het niet meer om de schuldvraag, maar om de strafmaat die daarbij hoort', aldus het statement van de supportersvereniging. Zij zijn vooral gestoord door 'de snelheid, de stelligheid en de wijze waarop Van Praag aangeeft dat ontslag de enige optie is.'

De supportersvereniging betoogt dat er meerdere wegen zijn die naar een oplossing leiden en dat elke situatie anders ie en apart beoordeeld moeten worden. Het heeft verder uitgesproken achter de schermen actief te zijn om Kroes in zijn functie te behouden. 'Wij geloven immers in zijn visie en kwaliteiten', verklaren zij. Zaterdagavond werd bekend dat de bestuursraad ook een heroverweging over het ontslag van Kroes wil. Dat artikel kun je hier lezen.

Het statement haalt ook hard uit naar het onderzoek naar Sven Mislintat, dat als een 'goedkope bijlage' wordt gepresenteerd. Dit onderstreept hun frustratie over de manier waarop ongeveer 110 miljoen euro is besteed aan spelers, wat volgens hen niet adequaat is onderzocht door de raad van commissarissen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AFCA Supportersclub (@afcasc)