Georges Mikautadze heeft niets van Ajax vernomen

Niets gehoord van Ajax: zo gaat het met de verhuurde Georges Mikautadze

10 juni om 11:55
Laatste update: 10 juni om 11:55

Georges Mikautadze heeft bevestigd dat hij sinds zijn terugkeer op huurbasis naar FC Metz niets meer van Ajax heeft gehoord. Ondanks de succesvolle optredens van de 23-jarige aanvaller bij Metz, waar hij de tweede seizoenshelft opbloeide, blijft het stil vanuit Amsterdam.

Mikautadze werd afgelopen zomer voor zestien miljoen euro overgenomen door Ajax, maar wist niet te overtuigen op zijn natuurlijke spitspositie en op andere posities. Zijn terugkeer naar Metz in januari was bedoeld om de club te helpen in de strijd tegen degradatie. "Ik kwam terug om Metz te behoeden voor degradatie," verklaarde Mikautadze.

Met dertien doelpunten en vier assists in twintig wedstrijden liet Mikautadze zien dat hij van grote waarde is voor Metz. Ondanks zijn prestaties en belangrijke rol bij Metz, lijkt een terugkeer naar Ajax onwaarschijnlijk, gezien het gebrek aan communicatie. "Nee, ik heb niets meer gehoord. Echt waar," zei de aanvaller na het duel met Lens.

De optie tot koop voor Mikautadze door Metz, die tussen de tien en vijftien miljoen euro zou liggen, lijkt na de degradatie niet gelicht te worden. Wel hebben andere Franse clubs interesse in de Georgiër. Zelf heeft Mikautadze al bevestigd dat hij ook na de zomer in de Ligue 1 actief zal zijn.