Nieuws

Update: Germán Burgos ontslagen na uitspraken over Barça-wonderkind Yamal

Update: Germán Burgos ontslagen na uitspraken over Barça-wonderkind Yamal

11 april - 12:04 Laatste update: 19:24
1

Yannick Sonnemans

Germán Burgos is door Movistar+ na zijn opmerkelijke uitspraken over Lamine Yamal. De oud-voetballer en oud-assistent van Atlético Madrid kwam woensdagavond onder vuur te liggen en kreeg zelfs te maken met een boycot door FC Barcelona en tegenstander Paris Saint-Germain. Daags na zijn discriminerende uitspraken is Burgos op straat gezet. 

Na afloop van de kwartfinale in de Champions League tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona hebben beide clubs een opmerkelijke beslissing genomen. Naar aanleiding van een opmerking over Lamine Yamal werd Movistar+ geboycot. Wat is er precies gezegd?

Tijdens de warming-up werd Yamal met de bal aan zijn voet gespot. De zestienjarige Spanjaard was het leer aan het hooghouden en daar was de commentator van dien van onder de indruk. Zijn enthousiasme drukte hij vervolgens op verkeerde wijze uit.

"Mocht het toch niet goed aflopen voor Yamal, kan hij nog altijd bij een verkeerslicht gaan staan", zei German Burgos, commentator van dien. Met die opmerking verwees de man naar mensen die in allerlei vormen kunstjes doen bij stoplichten. Als gevolg van die opmerking wensten Barça en PSG niet met Movistar+ te praten.

Excuses

Burgos verontschuldigde zich voor het incident. "Het was niet mijn bedoeling om Yamal of iemand anders te kwetsen. Ik koos ervoor een grapje te maken over zijn kwaliteit, het ging in geen geval over zijn etniciteit of sociale klasse. Mijn excuses aan iedereen die zich beledigd voelde door mijn opmerking."