Bram Nuytinck vindt Philippe Sandler beter dan Virgil van Dijk en Stefan de Vrij

Deze speler vindt NEC-verdediger Sandler meer compleet van Van Dijk en De Vrij

11 april om 11:38

Philippe Sandler is completer dan Virgil van Dijk en Stefan de Vrij. Dat stelt Bram Nuytinck over zijn collega in de defensie van NEC.

Zowel Nuytinck als Sandler streken allebei neer bij NEC afgelopen zomer. Het centrale duo beleeft een prima seizoen in Nijmegen. Nuytinck is in ieder geval zeer te spreken over zijn kompaan. 

"Ik heb met Van Dijk en De Vrij bij Jong Oranje gespeeld. Ik heb hen alleen in hun jonge periode meegemaakt", begint de verdediger in de Jarda Podcast. "Als ik terugkijk naar alle centrale verdedigers waarmee ik heb gespeeld, is Philippe gewoon het meest compleet. Hij is snel, verschrikkelijk goed aan de bal, verdedigend heel sterk, groot en heeft een mooie uitstraling als hij aan de bal is."

Nuytinck voorspelt een grote toekomst voor Sandler. "Ze zeggen wel eens 'the sky is the limit' en dat is bij Philippe denk ik ook wel het geval. Als hij zo doorgaat, denk ik dat er wel een grotere club gaat komen. Hij heeft natuurlijk kloteperiodes gehad met zijn blessures. Des te mooier is het dat hij nu fit is en makkelijk drie keer per week kan spelen", besluit hij.