Nieuws

Kraker in Champions League: zo verliepen eerdere ontmoetingen tussen Real en City

Kraker in Champions League: zo verliepen eerdere ontmoetingen tussen Real en City

9 april - 18:52 Laatste update: 19:13

Dinsdagavond beginnen de kwartfinales van de Champions League. Er staan weer genoeg heerlijke krakers op het programma, maar de ontmoeting tussen Real Madrid en Manchester City springt er toch wel uit. Hoe verliepen de voorgaande ontmoetingen tussen beide ploegen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Met de ontmoeting dinsdagavond staat er niet alleen een prestigestrijd tussen twee grootmachten op het programma, maar ook een ontmoeting tussen twee toptrainers. Ancelotti staat voor de tweehonderdste keer aan het roer bij een Champions League-duel en ook Guardiola is niet onervaren in het miljardenbal.

Eerste ontmoeting tussen Real Madrid en Manchester City

In het seizoen 2012/2013 kwamen Real Madrid en Manchester City elkaar voor het eerst tegen. De Madrilenen werden in dat seizoen in de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Manchester City, Borussia Dortmund en Ajax. De Engelsen werden met drie punten laatste in de groep, terwijl Real Madrid achter Dortmund tweede werd. De eerste onderlinge ontmoeting werd door de Madrilenen met 3-2 gewonnen. In Manchester speelden beide ploegen met 1-1 gelijk.

Na deze twee ontmoetingen kwamen beide ploegen elkaar geregeld tegen op het hoogste Europese podium. Tijdens verschillende rondes troffen Real en City elkaar zes keer. Twee ontmoetingen wist Real winnend af te sluiten. De club uit Manchester wist het duel tegen Real drie keer te winnen en slechts één keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel.

Laatste ontmoeting tussen Real Madrid en Manchester City

Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar ook weer tegen in de Champions League. Het was toen de halve finale van het miljardenbal. Het duel in Madrid ging behoorlijk gelijk op en eindigde in een 1-1 gelijkspel. De return in Manchester was een stuk minder spannend. De Spanjaarden gingen zwaar onderuit en verloren de wedstrijd met maar liefst 4-0. City stroomde hierdoor door naar de finale, die zij uiteindelijk wisten te winnen door Internazionale met 1-0 te verslaan.