Nieuws

Dit zegt journalist Verweij over de populariteit van Kroes binnen de club Ajax

Dit zegt journalist Verweij over de populariteit van Kroes binnen de club Ajax

8 april - 19:05

Alex Kroes kan binnen Ajax rekenen op veel steun. Eerder werd al bekend dat de bestuursraad van de Amsterdammers de geschorste algemeen directeur graag zien terugkeren. Wat zegt De Telegraaf journalist over Kroes? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

"Heel veel mensen zien hem graag terugkeren", stelt Verweij in De Telegraaf-podcast Kick-Off. "De bestuursraad wil ook niet over één nacht ijs gaan natuurlijk, maar het is afvragen wat de leden er van vinden tijdens de algemene ledenvergadering. Er wordt nu ook wel een beetje op aangestuurd dat hij in een andere functie kan terugkeren. Dan kun je denken aan het technisch directeurschap, waarbij iemand anders algemeen directeur zal moeten worden."

Hoewel Kroes geschorst is wil hij wel terugkeren in zijn oude rol. Dat lijkt Verweij geen goed idee. "Als je hem technisch directeur maakt heb je ook een goed verhaal naar al je stakeholders, met de sponsoren voorop. Ik denk niet dat die het leuk vinden als hij alsnog algemeen directeur wordt, alsof er niets gebeurd is. Want er zijn natuurlijk genoeg dingen voorgevallen."

Niet alleen de bestuursraad heeft veel vertrouwen in Kroes, ook op de club zelf is de geschorste bestuurder populair. "Omdat hij al 25 jaar lid is van Ajax en ook nog steeds in het vijfde elftal voetbalt."