Nieuws

Deze scheidsrechter heeft de leiding over de wedstrijd Ajax - FC Twente

Deze scheidsrechter heeft de leiding over de wedstrijd Ajax - FC Twente

8 april - 18:50

De KNVB heeft de scheidsrechter selecties voor de komende speelronde weer bekend gemaakt. Op zondagmiddag 16.45 uur trappen Ajax en FC Twente in een belangrijk duel af, maar wie is de scheidsrechter van dienst? VoetbalNieuws.nl beantwoordt die vraag.

FC Twente ligt nog altijd goed op koers om derde te worden in de EredivisieDe Tukkers hebben onderhand een voorsprong van acht punten opgebouwd naar plek vier waar AZ plaatsneemt. Ajax kent daarop weer een mindere periode en afgelopen weekend ging De Klassieker met 6-0 verloren tegen Feyenoord. Het was de grootste nederlaag aller tijden uit de clubgeschiedenis en Ajax raakte verder op in de strijd om de Europese plekken.

Door de overwinning van NEC stegen de Nijmegenaren over de Amsterdammers heen en dus bezet Ajax de zesde plek in de Eredivisie. Het gat tussen Ajax en FC Twente is onderhand opgelopen tot vijftien punten en dus lijkt het duel tegen De Tukkers de laatste strohalm voor de ploeg van John van 't Schip. Vorig seizoen haalde FC Twente één punt in de Johan Cruijff Arena, maar de ploeg van Joseph Oosting zal nu op meer hopen.

Wie fluit Ajax - FC Twente?

Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 16.45 uur en zal onder leiding staan van Serdar Gözübüyük. De arbiter floot Ajax dit seizoen drie keer eerder en datzelfde aantal wedstrijden floot hij van FC Twente. Beide clubs staan ook in de top vijf van clubs waarvan Gözübüyük de meeste wedstrijden heeft gefloten. Ajax staat op plek drie met 43 wedstrijden en FC Twente op plek vijf met 42. De Amsterdammers verloren slechts vijf keer onder leiding van Gözübüyük.