Nieuws

Onrust in Amsterdam: verschillende fans wachten de spelersbus van Ajax op

Onrust in Amsterdam: verschillende fans wachten de spelersbus van Ajax op

7 april - 19:15 Laatste update: 19:15

Tijdens de terugreis naar de Johan Cruijff Arena hebben verschillende Ajax-fans de spelersbus opgewacht. Toen de bus aankwam keerde de aanwezigen allemaal de bus de rug toe. Eerder op de dag verloren de Amsterdammers met 6-0 in De Klassieker van Feyenoord.

Een groep supporters van Ajax had zich op het parkeerdek bij de Johan Cruijff Arena verzameld om daar te spelersbus op te wachten. De Klassieker werd in Rotterdam met 6-0 verloren en dus was de frustratie hoog. Leuzen als 'Schaam je kapot' en andere liederen klonken voor het stadion.

De bus moest stoppen voor de supporters en toen dat gebeurde draaiden de aanwezigen de spelers de rug toe. Dit om hun ongenoegen te uiten richting de spelersgroep. Trainer John van 't Schip, aanvoerder Steven Bergwijn en Brian Brobbey stapten uit om te praten met de supporters.

Er was politie aanwezig, maar die besloten niet in te grijpen. Na het gesprek met de supporters reed de bus verder en vervolgden de spelersgroep van Ajax hun weg naar huis. Het is de tweede keer dat er na De Klassieker onrust ontstaat in Amsterdam. Na de gestaakte thuiswedstrijd besloten verschillende supporters de hoofdingang de bestormen.