Reactie

Van 't Schip onthutst na ongekende afgang: 'Dit was mannen tegen jongens'

Van 't Schip onthutst na ongekende afgang: 'Dit was mannen tegen jongens'

7 april - 16:55

John van ’t Schip heeft geen blad voor de mond genomen na de historische 6-0 nederlaag van zijn Ajax tegen Feyenoord. De coach omschreef de prestatie van zijn team als ‘zwaar slecht’ en wees op de tekortkomingen op alle fronten.

"Dit was natuurlijk zwaar slecht. Ik kan niet eens zeggen teleurstellend, dit was gewoon slecht", aldus Van 't Schip na afloop voor de camera's van ESPN. "Op alle fronten waren we de mindere. Fysiek, aan de bal… Feyenoord had vanaf minuut één de intensiteit veel hoger. We zijn niet in de wedstrijd geweest en dat is een klap die we met z'n allen moeten verwerken."

"Vandaag zie je gewoon dat we op alle fronten worden afgetroefd", vervolgt de zichtbaar gefrustreerde Van 't Schip. "We maken bij vier goals vier persoonlijke fouten, maar goed, dat is ook de druk die Feyenoord geeft. Maar we zijn geen moment in de wedstrijd geweest."

De oefenmeester onderstreept dat zijn spelers uiteraard niet bewust slecht voor de dag komen. "Maar het gebeurt wel en dat komt door de druk, niet klaar zijn, slecht beginnen. We houden de bal niet eens drie keer in de ploeg. En het is een opstapeling van fouten. Je gaat met 3-0 de rust in. Dan probeer je nog te zeggen dat je in de tweede helft opnieuw begint en moet resetten, en ja, dan heb je binnen de kortste keren weer drie achter je oren."

In de rust gaf Van ’t Schip zijn team een zogenaamde 'donderspeech'. "Natuurlijk, we hebben er in de rust zeker over gesproken en dat ze ook moeten gaan voetballen en durven. Maar als dat eenmaal in de groep zit… Dit was gewoon mannen tegen jongens vandaag, of pupillen."

Hij eindigt met een korte constatering. "Dit was meer dan beschamend, maar nogmaals, dat is het van ons allemaal. De staf en spelers."