Opstellingen

Opstellingen Klassieker: Van 't Schip wijst doelman aan, Slot kiest voor Nieuwkoop

Opstellingen Klassieker: Van 't Schip wijst doelman aan, Slot kiest voor Nieuwkoop

7 april - 13:20 Laatste update: 13:33
1

Gerónimo Rulli staat zondagmiddag onder de lat bij Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord. De opstellingen van beide ploegen zijn zojuist bekendgemaakt. De Argentijn is de vervanger van de geblesseerde Diant Ramaj. Bovendien begint Brian Brobbey op de bank bij Ajax. Bij Feyenoord zijn er weinig verrassingen. Bart Nieuwkoop speelt op rechtsback.

Zodoende staat Rulli voor het eerst sinds zijn afwezigheid door een blessure weer op doel bij Ajax. De laatste keer dat hij in actie kwam voor de Amsterdammers, was op 12 augustus tegen Heracles Almelo. Steven Bergwijn begint door de blessures van Brobbey en Chuba Akpom in de spits. Mika Godts en Kristian Hlynsson zijn zijn assistenten in de aanval.

Feyenoords opstelling ziet een verschuiving in de defensie, waarbij Marcos López ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Volendam (0-0) wijkt voor Nieuwkoop. Dat zorgt ervoor dat Lutsharel Geertruida naar het centrum verhuist en Dávid Hancko, die recentelijk trefzeker was, als linksback fungeert. Slot behoudt de rest van het elftal zoals in de laatste wedstrijden, ongewijzigd voor de clash met Ajax.

Feyenoord - Ajax begint om 14.30 uur in De Kuip. Via dit liveblog van VoetbalNieuws.nl hoef je niets van de wedstrijd te missen.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Geertruida, Beelen, Hancko; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Opstelling Ajax: Rulli; Gaaei, Rensch, Kaplan, Hato, Taylor; Tahirovic, Mannsverk, Hlynsson; Godts, Bergwijn.