Nieuws

Brands: 'Memphis kon toen met een heel serieus bod naar Tottenham Hotspur'

Brands: 'Memphis kon toen met een heel serieus bod naar Tottenham Hotspur'

02-07-2022 12:58 Laatste update: 12:58

Marcel Brands is blij om weer terug te zijn in Nederland. Hij was meerdere jaren werkzaam voor het Engelse Everton, maar keerde deze zomer terug bij PSV als technisch directeur. De zestigjarige Bosschenaar vindt dat de Eindhovenaren de lat hoog moeten leggen op de transfermarkt.

Deze transferperiode wist PSV al drie versterkingen binnen te halen. Xavi Simons, Ki-Jana Hoever en Walter Benítez kwamen naar Eindhoven en dat hadden velen nagenoeg voor onmogelijk gehouden. "Het leek onmogelijk, maar werd mogelijk omdat we durfden te geloven dat het mogelijk was. Je krijgt soms drie of vier keer nee en dan ga je weer terug. Maar soms blijken dingen wel te kunnen, als je hoog inzet", zegt Brands in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De nieuwe algemeen directeur van PSV refereert in het gesprek ook kort aan de zomer van 2014. "Toen hebben we intern ook dingen gedaan die heel bepalend werden voor het PSV van de jaren daarop Memphis Depay en Georginio Wijnaldum behouden, bijvoorbeeld", aldus Brands. "Memphis kon toen met een heel serieus bod naar Tottenham Hotspur, maar dat hebben we laten zitten."