Nieuws

'Komst droomkandidaat Vivell naar Ajax onzeker na spraakmakend vertrek van Kroes'

'Komst droomkandidaat Vivell naar Ajax onzeker na spraakmakend vertrek van Kroes'

3 april - 09:09 Laatste update: 09:16

Ajax ziet in het spraakmakende vertrek van Alex Kroes geen reden voor koerswijziging. Het technisch beleid, ondersteund door Kelvin de Lang en Marijn Beuker, blijft ongewijzigd, ondanks de schorsing van Kroes. Echter staat de mogelijke komst van Christopher Vivell op losse schroeven, weet Voetbal International.

Na de schorsing van Kroes voor vermeend handelen met voorkennis, krijgen De Lang en Beuker bij Ajax verhoogde technische verantwoordelijkheden. Deze verschuiving laat echter de langetermijnplanning van de club onaangetast. De bestaande afspraken, inclusief scouting en voetbaltechnisch beleid, gaan door met steun van voetbalgrootheden als Louis van Gaal en Danny Blind. Ondanks het wegvallen van Kroes, neemt De Lang nu zijn plaats in bij financiële onderhandelingen, verzekert Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

De toekomst van Vivell bij Ajax hangt echter aan een zijden draadje. Zijn overgang was nauw verbonden met Kroes, die reeds meerdere gesprekken met hem had gevoerd over een rol als directeur transfers. Door de bestuurlijke verwikkelingen zou Vivell nu twijfels kunnen hebben over zijn stap naar Ajax, tenzij er binnen de club voldoende steun voor hem gevonden wordt. Het is dus maar de vraag of de 37-jarige directeur nog naar Amsterdam zal vertrekken. 'Tenzij anderen binnen Ajax draagvlak weten te creëren voor de 37-jarige Duitser', meent VI. 'Vivell stond er naar verluidt voor open om na de zomer directeur transfers te worden, maar door de bestuurlijke wanorde zal hij inmiddels zijn bedenkingen hebben.'

Vivell begon zijn carrière binnen TSG Hoffenheim, waar hij tussen 2010 en 2015 diverse rollen bekleedde. In november 2015 werd de Duitser door RB Salzburg als directeur scouting aangesteld, waarna de rollen van technisch coördinator, technisch directeur en kaderplanner volgde. In 2022 werd hij voor ruim een half jaar door Chelsea als technisch directeur aangesteld. Sinds juli 2023 zit Vivell zonder werkgever.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!