Nieuws

Hierom lijkt Oranje wederom een boycot tegen Vandaag Inside te willen voeren

Hierom lijkt Oranje wederom een boycot tegen Vandaag Inside te willen voeren

2 april - 22:38 Laatste update: 22:44
1

Volgens Valentijn Driessen ziet het ernaar uit dat (een deel van) het Nederlands elftal wederom een boycot jegens Talpa wil hanteren. Noah Vahle en Hélène Hendriks zouden volgens de journalist te kritische vragen hebben gesteld aan Georginio Wijnaldum, waarna er aan tafel bij Vandaag Inside vol onbegrip wordt gereageerd.

"Ja, ja, ja! Te negatief!", reageert Van der Gijp cynisch op de opmerking van Driessen dat Oranje zou overwegen om het programma wederom te boycotten, waarna hij er een nieuwtje aan toevoegt. "Talpa krijgt ook de uitzwaaiwedstrijd niet van het Nederlands elftal; te negatief, te kritisch."

Johan Derksen reageert erop. "Laten we nou eens heel rustig blijven en concluderen dat dat goed nieuws is, want er is niets vervelender dan die voetballers wat vragen die allemaal mediatraining hebben. Er is niemand die wat origineels te vertellen heeft. Laat ze de pleuris krijgen."

De boycot zou te maken hebben met het interview dat Vahle voerde met Wijnaldum, waarin ze hem vroeg naar zijn keuze om in Saudi-Arabië te spelen. Wijnaldum staat bekend om zijn strijd tegen discriminatie en racisme, waardoor zijn stap naar een dergelijk controversieel land door menig Nederlander als hypocriet werd beschouwd. "Dat was een geweldig interview. Ik heb naast Jeroen Stekelenburg gestaan en Pascal Kamperman, maar die kwamen daar gewoon niet aan", aldus Driessen. "Zij (Vahle en Hendriks, red.) stellen exact de vragen die je moet stellen. Stekelenburg ging daartussen, zoals wel vaker, en Kamperman bracht het helemaal niet ter sprake, die had het alleen over z'n vorm. En zij stelden wel de vragen die je moet stellen. Het is natuurlijk van de zotte."

Derksen is ten slotte fel. "Die snotapen spelen voor Oranje, vertegenwoordigen Nederland en dan is er een meisje die relevante vragen stelt namens heel Nederland en dan moet zo'n KNVB toch ook zeggen van jongens, als jullie de pers niet te woord staan, dan kunnen jullie niet in het Nederlands elftal spelen. Dat hoort bij je professionele plicht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!