Breaking news

'Wieler-td van Visma-Lease a Bike wordt nieuwe directeur van AZ'

'Wieler-td van Visma-Lease a Bike wordt nieuwe directeur van AZ'

2 april - 20:58

Merijn Zeeman, de huidige technisch directeur van wielerploeg Visma-Lease a Bike, wordt de nieuwe directeur van AZ. De verrassende carrièreswitch komt van bronnen bij BNR, terwijl AZ nog zoekt naar de invulling voor een tweede directeurspositie.

Zeeman, bekend vanwege zijn rol bij Visma, voorheen Jumbo-Visma, blijft voorlopig gesloten over zijn nieuwe functie bij AZ, waarbij het tijdstip van zijn aanstelling nog onbekend is vanwege de aankomende Tour de France en de Olympische Spelen. Daarnaast is Robert van Overdijk, momenteel directeur bij het Circuit van Zandvoort, in beeld voor een directeursrol bij zowel AZ als Ajax, dat onlangs Alex Kroes schorste wegens beschuldigingen van handelen met voorkennis in aandelen.

De directiewisselingen binnen AZ trekken brede aandacht. NOS-commentator Arno Vermeulen werd ook genoemd als potentiële kandidaat binnen AZ, maar het blijft onduidelijk of hij ooit serieus in overweging is genomen. Met deze ontwikkelingen zet AZ in ieder geval een nieuwe stap in de vorming van zijn toekomstige directie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!