Breaking news

'Technische staf Ajax op de schop: Valkanis vertrekt, andere rollen nog ongewis'

'Technische staf Ajax op de schop: Valkanis vertrekt, andere rollen nog ongewis'

2 april - 20:01 Laatste update: 20:02

De technische staf van Ajax gaat op de schop. Volgens clubwatcher Tim van Duijn van Voetbal International zal, nadat hoofdtrainer John van 't Schip zijn vertrek al aankondigde, ook assistent Michael Valkanis bij het elftal verdwijnen. De rollen van Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati worden nog besproken. Het is mogelijk dat zij betrokken blijven bij de club.

Voor Maduro ligt mogelijk het hoofdtrainerschap van Jong Ajax in het verschiet. In dat geval zal Dave Vos, de huidige coach van Jong Ajax, worden doorgeschoven naar het eerste elftal. 'Het plan is om één assistent-trainer de verantwoordelijkheid te geven over de begeleiding en doorstroming van de eigen talenten richting het eerste elftal, zoals Maarten Martens dat deed bij AZ. Een profiel dat op het lijf geschreven is van Vos', aldus VI.

Maduro zou graag zijn eerste meters als hoofdtrainer willen maken en lijkt daarom open te staan voor het beloftenelftal. Ajax wil de voormalig middenvelder, die in mei verwacht zijn hoogste trainersdiploma te behalen, graag behouden. Echter behoort ook een langer verblijf als assistent nog tot de mogelijkheden.

De technische staf van Ajax zal volgend seizoen in ieder geval nieuw elan gaan krijgen. Zo moet er uiteraard een nieuwe hoofdtrainer worden aangesteld, maar zullen ook specialisten worden toegevoegd, bijvoorbeeld voor het oefenen van de spelhervattingen. De inmiddels geschorste algemeen directeur Alex Kroes was daar druk mee bezig, maar zijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door rvc-voorzitter Michael van Praag, samen met Kelvin de Lang, Marijn Beuker, Danny Blind en Louis van Gaal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!