Nieuws

Hierom wacht Ajax met de publicatie van het onderzoek naar Sven Mislintat

Hierom wacht Ajax met de publicatie van het onderzoek naar Sven Mislintat

2 april - 19:23

Ajax stelt de publicatie van een persbericht over het KPMG-onderzoek naar Sven Mislintat uit. Dat volgt op de recente schorsing van algemeen directeur Alex Kroes. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de beweegredenen van de club zijn.

Waarom wacht Ajax met de publicatie van het Mislintat-onderzoek?

Het onderzoek van KPMG Naar de voormalig technisch directeur van de Amsterdammers is afgerond. Michael van Praag, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, deelde mee dat de bevindingen deze week bekend zouden worden gemaakt. Echter, de schorsing van Kroes, beschuldigd van handel met voorkennis, veranderde de plannen, Het rapport onderzocht mogelijke belangenverstrengeling van Mislintat bij de aankoop van spelers.

Mislintat, die in mei 2023 in dienst trad bij Ajax en verantwoordelijk is voor aankopen ter waarde van meer dan 100 miljoen euro, werd eind september ontslagen wegens onvoldoende draagvlak. Dit volgde op de berichtgeving over een mogelijke belangenconflict met een Duits zaakwaarnemerskantoor. Terwijl Ajax zich over die zaak buigt, wordt Mislintat gelinkt aan een terugkeer naar Borussia Dortmund, zijn voormalige club.

Van Praag benadrukt dat de zaken rond Mislintat en Kroes los van elkaar staan en dat een buitengewone aandeelhoudersvergadering wordt overwogen om beide kwesties te behandelen. Ondanks de onrust blijft de focus op een adequate afhandeling en transparantie naar de aandeelhouders en fans.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!