Nieuws

Waarom Feyenoord 'een Danjuma-achtige speler' komende zomer wel kan betalen

Waarom Feyenoord 'een Danjuma-achtige speler' komende zomer wel kan betalen

2 april - 17:51 Laatste update: 8 april - 16:10
1

Brecht Versluis

Feyenoord gaat komende zomer op zoek naar een 'Danjuma-achtige speler', zo stelt Voetbal International. Een speler van dat kaliber qua transfersom en salaris was een jaar geleden nog niet haalbaar, maar financieel staat de club er nu anders voor.

Dat Feyenoord zich nu al op de zomer aan het oriënteren is, is duidelijk. De Rotterdammers werden afgelopen week door vrijwel alle toonaangevende media in verband gebracht met Anis Hadj-Moussa, die voor een niet al te hoog miljoenenbedrag zou kunnen worden aangekocht. Daar gaat het volgens VI niet bij blijven.

"Dit is de verschilmaker die hij (Arne Slot, red.) erbij wil hebben, maar niet de echte verschilmaker. Die kost plus tien miljoen", aldus Martijn Krabbendam, clubwatcher van Feyenoord. "Dat gaat Feyenoord wel uitgeven omdat er geld binnenkomt, ze zelf transfers gaan doen en dat geld wat terugkomt moet gewoon geïnvesteerd worden in spelers van plus tien miljoen."

Afgelopen zomer deed Feyenoord geen inkomende transfers waarbij sommen van plus tien miljoen werden betaald, iets wat PSV wel deed. Dat had volgens VI niet te maken met het feit dat dergelijke transfersommen niet betaald konden worden, maar dat er niet voldaan kon worden aan het bijbehorende salaris dat daar bij komt kijken. Dat is nu anders.

"Dat kan Feyenoord betalen, ook het salaris. Daar zijn ze ook mee aan de slag om dat salarishuis op te rekken. Anders kan je die spelers niet halen en dat moet wel gebeuren", vervolgt Krabbendam. "Een soort Danjuma-achtige voetballer willen ze."