Nieuws

'Deze verhuurde PSV'er geniet van de belangstelling van FC Groningen'

'Deze verhuurde PSV'er geniet van de belangstelling van FC Groningen'

2 april - 14:40 Laatste update: 14:40

FC Groningen heeft zijn oog laten vallen op een verhuurde PSV voetballer. De Trots van het Noorden is in een spannende strijd verwikkeld rondom de promotie naar de Eredivisie, maar wil alvast vooruit lopen op de zaken. Welke aanvaller wil FC Groningen aan zich binden? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

'FC Groningen is richting volgend seizoen in gesprek met PSV voor de komst van Jason van Duiven', meldt RTV Noord in de podcast De Koffiecorner. Het is nog onduidelijk of het over een huurtransfer gaat of een definitieve transfer, maar FC Groningen lijkt daarmee een voorschot te doen op de Eredivisie volgend jaar. Door de overwinning op FC Emmen stelde De Trots van het Noorden de periodetitel veilig, maar het doel is directe promotie.

Van Duiven is momenteel door de Eindhovenaren verhuurd aan Almere City. Voordat hij de overstap maakte tijdens het winterse transferwinow moest hij wel zijn contract verlengen. De aanvaller ligt tot medio 2026 vast bij PSV, maar tijdens zijn verhuurperiode schiet Van Duiven nog niet met scherp. Hij wacht nog altijd op zijn eerste Eredivisie goal na tien wedstrijden.

Dat Van Duiven doelpunten kan maken blijkt wel uit zijn statistieken van de jeugdopleiding van PSV. Voor PSV Onder 17 maakte de spits 22 goals in twintig duels en voor Jong PSV scoorde hij 21 keer in 48 duels. De verhuurde spits van PSV moet het bij Almere City wel doen met invalbeurten. Slechts één keer mocht hij in de basis beginnen van trainer Alex Pastoor.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!