Nieuws

Dit heeft Alex Kroes verteld aan De Telegraaf na zijn schorsing bij Ajax

Dit heeft Alex Kroes verteld aan De Telegraaf na zijn schorsing bij Ajax

2 april - 13:10 Laatste update: 13:10

Alex Kroes is tegen Mike Verweij van De Telegraaf dieper ingegaan op zijn schorsing bij Ajax. Er gelden volgens Kroes andere redenen waarom hij niet meer werkzaam kan zijn in Amsterdam. Wat heeft de algemeen directeur van Ajax gezegd? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Ajax heeft Alex Kroes eerder vandaag geschorst vanwege het handelen met voorkennis. Daarop kwam een reactie van Kroes op LinkedIn waarin hij schreef het niet eens te zijn met de beslissing. De algemeen directeur van de Amsterdammers besloot ook in beroep te gaan bij de Autoriteit Financiële Markten om zo zijn schorsing aan te vechten.

Wat zei Kroes tegen De Telegraaf?

Naast het statement op het social media platform besloot Kroes ook te praten met De Telegraaf journalist Mike Verweij. In de podcast Kick-Off vertelt Verweij over het gesprek. "Kroes ziet dit allemaal als een politiek spel. Dat hij expres naar buiten is gewerkt door de RvC. Mogelijk omdat zij niet mee wilden gaan met zijn hervormingen", begint hij. "Kroes denkt dat hij misschien wel een te open boek is geweest."

In de podcast kijkt Verweij ook naar de toekomst. "Zelfs als Kroes deze zaak wint, vraag ik me af of er een toekomst voor hem is bij Ajax. Het lijkt me dat het klaar is voor hem. Ajax moet echt snel op zoek gaan naar een puinruimer."