Nieuws

Ajax groot nieuws: dit schrijven buitenlandse media over de schorsing van Kroes

Ajax groot nieuws: dit schrijven buitenlandse media over de schorsing van Kroes

2 april - 12:15 Laatste update: 12:15

Niet alleen in Nederland is er vol verbazing gereageerd op de schorsing van Alex Kroes, maar ook in de buitenlandse media komt de schorsing ter sprake. VoetbalNieuws.nl zet enkele artikelen voor je op een rij.

Frankrijk

L’Équipe snapt werkelijk niets van de acties van Alex Kroes. "Nauwelijks benoemd, en nu al ontslagen? Ajax Amsterdam maakte dinsdag de schorsing bekend van CEO Alex Kroes, die op 15 maart zijn functie als algemeen directeur en voorzitter van de raad van bestuur had aanvaard. Ajax blijft dit seizoen opgeschrikt door crises", aldus de Franse krant.

Spanje

Marca schetst de situatie van Alex kroes, maar zit de teloorgang in Amsterdam al eerder plaatsvinden. De krant gaat uitgebreid in op het vertrek van Marc Overmars in 2022. "Een seizoen, het slechtste voor de herenploeg in 14 jaar , dat is gekomen na het seksuele intimidatieschandaal dat eindigde in het ontslag met onmiddellijke ingang van Marc Overmars."

Italië

Ook in Italië is het nieuws rondom Kroes niet onopgemerkt gebleven. "Ajax heeft zijn algemeen directeur moeten ontslaan vanwege criminele acties. De club wil niet meer met hem werken, omdat hij de beursregels van het bedrijf heeft overtreden. Kroes kocht aandelen van Ajax toen hij nog bij een andere club zat", aldus Corriere dello Sport.

Engeland

Ook The Daily Mail uit Engeland maakt melding van de schorsing van Kroes en noemen het een 'nachtmerrie' waar Ajax doorheen moet. "Kroes zijn handelen is onacceptabel en dus moest de raad van commissarissen bij Ajax deze keuze maken. Het is een nieuwe hoofdstuk in de nachtmerrie die Ajax dit seizoen moet doormaken. Voor de winterstop kende Ajax de slechtste seizoensstart sinds 1954."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!