Nieuws

Op deze datum wist Ajax al van de aandelen van de geschorste Alex Kroes

Op deze datum wist Ajax al van de aandelen van de geschorste Alex Kroes

2 april - 12:20 Laatste update: 12:20

Alex Kroes is door Ajax geschorst vanwege het handelen met voorkennis. Echter namen de Amsterdammers al eerder, tijdens een Algemene vergadering van Aandeelhouders, kennis van zijn aandelen. Wanneer was de Raad van Commissarissen al op de hoogte? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het is wederom bestuurlijk een chaos bij Ajax. De Raad van Commissarissen besloot eerder vandaag Kroes te schorsen vanwege het handelen met voorkennis. De nieuwe directeur van Ajax wordt ervan verdacht aandelen van de Amsterdamse club te hebben gekocht op het moment dat hij al wist als CEO aan de slag te gaan. De Amsterdammers kijken er zelfs naar om zijn gehele dienstverband te beëindigen, maar vanuit Kroes komt er juist een hele andere kijk op de zaak.

Wanneer wist de RvC van Ajax al van de aandelen van Kroes?

Echter is het wel duidelijk dat de Raad van Commissarissen van Ajax al kennis had genomen van de aandelen van Kroes op 17 november 2023. Tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders van die dag werd Kroes aangekondigd als nieuwe directeur. 'De Raad van Commissarissen stelt de algemene vergadering van aandeelhouders in kennis van het voornemen de heer Alex Kroes te benoemen als CEO en Statutair Directeur van de vennootschap', valt te lezen in de agenda en toelichting van de avond die te vinden is op de clubwebsite.

In de toelichting rondom het persoon Kroes wordt er kort stilgestaan bij zijn werkervaring en zijn geschiedenis met de club Ajax. Echter staat er ook iets over de aandelen. 'Hij bezit 42,500 aandelen in de vennootschap en heeft toegezegd gedurende zijn aanstelling als CEO van Ajax geen nieuwe aandelen te verwerven en zich te houden aan de Insider Trading Policy van Ajax en wettelijke eisen omtrent misbruik van voorwetenschap.'