Nieuws

Dit is hoe Pepi reageert op zijn plek op de bank en zijn concurrent Luuk de Jong

Dit is hoe Pepi reageert op zijn plek op de bank en zijn concurrent Luuk de Jong

2 april - 11:45 Laatste update: 11:45

Ricardo Pepi kan goede statistieken overleggen dit seizoen, maar moet het bij PSV doen met invalbeurten. In een interview met Voetbal international vertelt de Amerikaan over de concurrentie met Luuk de Jong en zijn reserveplek bij PSV.

Pepi kwam afgelopen zomer naar Eindhoven nadat hij eerder verhuurd was aan FC Groningen. De Amerikaan werd voor ruim negen miljoen euro overgenomen van Augsburg. Dit seizoen kwam hij tot dusver 22 keer in actie en scoorde daarin zeven doelpunten. "Met mijn speeltijd ben ik niet tevreden, wél met de doelpunten die ik heb gemaakt."

Hoe reageert Pepi op zijn reserveplek bij PSV?


"Natuurlijk is het moeilijk om zo lang geduldig te zijn. Op trainingen voel ik me goed en als ik in het veld kom, scoor ik geregeld", aldus de spits. "Dan wil je als spits exploderen. Het is dus lastig. Maar tegelijkertijd wist ik dat ik naar PSV zou gaan en dat er meerdere goede aanvallers zouden zijn. Ik wil me dus iedere keer laten zien, maar ook geduldig blijven", aldus Pepi.

Hoe kijkt Pepi naar Luuk de Jong?

De reden dat de Amerikaanse spits op dit moment tweede viool speel in Eindhoven is de aanwezigheid van Luuk de Jong. De Jong scoort aan de lopende band en is daarnaast ook met zijn leiderschap onbetwist basisspeler voor Peter Bosz. "Luuk is een ander type spits dan ik ben. Maar hij is een geweldige aanvaller, een clublegende en het is altijd goed een ploeggenoot succesvol te zien", zegt de Amerikaans international. "Daar geniet ik van en ik voel dat ik nog veel van hem kan leren. Geen enkele teamgenoot wens ik iets slechts toe en ik hoop dat Luuk zo door kan gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!