Nieuws

Dit is hoe grensrechter Overtoom terugkijkt op het afkeuren van PEC-doelpunt

Dit is hoe grensrechter Overtoom terugkijkt op het afkeuren van PEC-doelpunt

2 april - 07:42

Zondagmiddag was er na afloop van het duel tussen PEC Zwolle en Ajax veel te doen over de beslissing om een doelpunt van Bram van Polen af te keuren. Grensrechter van dienst, Franca Overtoom, verklaarde haar beslissing bij Veronica Offside.

Bij het progamma verklaart Overtoom dat zij de situatie moeilijk kon beoordelen. "Als je de beelden en mijn positionering bekijkt, dan zie je dat ik er niet recht op kijk. Ik kijk over mijn schouder, dus dat vertekent het beeld, en de voorlaatste verdediger beweegt zich in tegengestelde richting van Bram van Polen, ook dat vertekent het beeld. Op het moment zelf was ik overtuigd van mijn beslissing dat het buitenspel was, anders had ik niet gevlagd."

De VAR ging mee in deze beslissing van Overtoom, maar de marge was niet zo ruim als dat de grensrechter dacht. "In mijn beleving was het een halve meter. Het spreekt in mijn voordeel dat dit de uitkomst was. Het was wel minder ver buitenspel dan ik dacht dat het was, maar er zit ruimte tussen de lijnen, in dat geval had de VAR ook ingegrepen als ik niet had gevlagd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!