Nieuws

Bayern richt pijlen op De Zerbi: dit moet de trainer komende zomer kosten?

Bayern richt pijlen op De Zerbi: dit moet de trainer komende zomer kosten?

2 april - 06:50

Roberto De Zerbi staat er goed op. De trainer van Brighton & Hove Albion presteert geweldig bij de Engelse club en lijkt komende zomer een transfer te gaan maken. Liverpool en Bayern München zouden interesse hebben in de oefenmeester.

Zowel Bayern München als Liverpool moeten voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Beide ploegen zien in Roberto De Zerbi een mogelijke kandidaat voor trainerspost. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano gaat de trainer van Brighton & Hove Albion binnenkort met zijn huidige club om tafel om zijn toekomst te bespreken. Ondertussen wordt de naam van De Zerbi intern genoemd bij Bayern München.

Volgens The Times is De Zerbi de belangrijkste kandidaat om komende zomer de vertrekkende Thomal Tuchel op te volgen. Naar verluidt heeft de Italiaanse coach wel oren naar een overstap naar München. Ook Xabi Alonso werd genoemd als mogelijke nieuwe trainer bij Der Rekordmeister, maar de Spanjaard heeft afgelopen week aangegeven bij Bayer Leverkusen te willen blijven.

Wat moet De Zerbi kosten en wat is zijn contractsituatie?

De Zerbi tekende in 2022 een verbintenis die hem tot medio 2026 aan Brighton & Hove Albion verbindt. Naar verluidt heeft de trainer een clausule in zijn contract waardoor clubs hem komende zomer voor veertien miljoen euro kunnen overnemen. De clausule is enkel komende zomer geldig.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!