Nieuws

Vaessen maakt bijzondere keuze: voor dit land gaat de RKC doelman keepen

Vaessen maakt bijzondere keuze: voor dit land gaat de RKC doelman keepen

1 april - 20:10 Laatste update: 20:10

Etienne Vaessen heeft bekend gemaakt te gaan wisselen van nationaliteit. De keeper van RKC werd benaderd door Suriname en gaat ook voor dat land keepen. Hoe kwam deze bijzondere carrière switch tot stand? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

"Mijn opa is geboren in Paramaribo, mijn vader is half Surinaams. Ik dus een kwart, dat is het minimale wat nodig is, wil je voor Suriname uit kunnen komen", stelt de keeper van RKC in het Brabants Dagblad. "Ik heb hier een paar jaar geleden al eens over nagedacht, maar mijn toenmalige zaakwaarnemer zei dat het veel gedoe was met uitzoeken van de stamboom. Toen heb ik het even gelaten. Maar nu kwamen Henk Fraser en Iwan Redan (beiden van Surinaamse afkomst, red.) naar me toe met de vraag of ik ervoor open zou staan."

Om alles in kannen en kruiken te brengen zijn de benodigde papieren allemaal verstuurt. Bondscoach Stanley Menzo wil Vaessen dan ook zo snel mogelijk oproepen. "Menzo belde me op en zei: ik wist niet wat ik las. Hij wil me er direct in juni al bij hebben. Ik ben niet in beeld bij Oranje en zelfs al zou dat gebeuren, zou ik misschien derde of vierde keeper zijn. In Suriname kan ik eerste doelman worden."

Hoewel alles bijna surreëel is geloofde Vaessen altijd in zichzelf. "Als je me drie jaar geleden had gezegd dat ik nu international kan worden en een mooie stap op clubniveau zou kunnen maken had ik gezegd dat je gek was. Al heb ik wel altijd geloofd in mezelf.