Voormalig topspits en scheidsrechter Koevermans kijkt naar het moment van Vaessen

Voormalig AZ- en PSV-spits ziet Vaessen-moment: 'Vond het geen hands en geen rood'

19 februari om 20:00
Laatste update: 19 februari om 20:05

Tijdens het duel tussen Feyenoord en RKC ontstond misschien wel hét moment van het weekend. Doelman Etienne Vaessen kreeg de rode kaart na een door scheidsrechter Martin van der Kerkhof beoordeelde handsbal buiten de eigen zestien meter. In een nieuwe aflevering van TITELSTRIJD sprak VoetbalNieuws.nl met Danny Koevermans. Als voormalig topspits spraken we hem niet alleen over de Eredivisie-spitsen, maar ook over het Vaessen-moment wat voor hem relevant is omdat hij tegenwoordig ook als scheidsrechter acteert.

Koevermans kennen we in Nederland allemaal als voormalig topspits van onder meer AZ en PSV, maar tegenwoordig vinden we hem op zaterdag ook terug op de velden. De 46-jarige Schiedammer heeft zijn schoenen aan de wilgen gehangen, maar de scheidsrechtersfluit opgepakt. Afgelopen zaterdag had hij nog de leiding over een duel tussen VV Dongen en VV Altena, twee amateurploegen die in de gerespecteerde derde klasse uitkomen.

Rol van de VAR

Ook Koevermans zag het moment van Vaessen de revue passeren. De rol die de VAR daarin speelde is volgens hem bedenkelijk. "Er is al veel over gezegd en dat ga ik nou ook doen. Ik snap niet dat de VAR in deze tijd niet naar het scherm gaat", begint Koevermans, die wel snapt dat er in eerste instantie voor hands gefloten werd, maar zijn vraagtekens bij de beslissing zet. "Je hebt het schreeuwen van de mensen, de armen die opzij gaan en de snelheid van het spel. Dat snap ik echt wel. Maar dan hoor ik toch zeggen dat de bal zijn arm raakt en dan denk ik nou, dat vind ik niet eens onomstotelijk bewezen."

Vaessen heeft gelijk

Na afloop van het duel in De Kuip zag Koevermans dat Vaessen voor de camera’s kwam. In zijn ogen heeft de doelman van RKC 'gewoon gelijk'. "Hij is zwaar benadeeld. Als een speler zo reageert, dan weet je als scheidsrechter dat je fout zit", vervolgt Koevermans, die er daarna gevraagd wordt in hoeverre zulke reacties toneelstukjes kunnen zijn. "Als je echt naar de speler kijkt, hoe die naar je toekomt, dat kan je echt wel aflezen aan zijn reactie. Misschien is het een stukje voetbal, maar daar mag je je als scheidsrechter helaas niet door laten leiden. Ik vond het geen hands en ik vond het geen rood, tsja."

Bekijk of beluister de hele aflevering van TITELSTRIJD hieronder. Naast het Vaessen-moment spreken we Koevermans ook over Santiago Gimenez.