Nieuws

Dit is volgens Opta de favoriet om dit seizoen de Premier League te winnen

Dit is volgens Opta de favoriet om dit seizoen de Premier League te winnen

1 april - 14:47

Liverpool, Arsenal en Manchester City zijn nog altijd volop in de strijd om de landskampioen van Engeland te worden. De Premier League is bloedspannend, maar welke club heeft volgens de databureau's de meeste kans om de titelstrijd te winnen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit. 

Deze club heeft de meeste kans om de Premier League te winnen

Liverpool was de grote winnaar van speelronde 30: The Reds wonnen nipt en zagen dat Manchester City en Arsenal gelijkspeelden. The Gunners pakten dit seizoen maar liefst acht punten tegen de concurrenten, terwijl Liverpool en City drie punten pakten tegen de andere twee titelkandidaten. Dit is hoe de stand er momenteel uitziet in de Premier League.

1. Liverpool 67 (+40)
2. Arsenal 65 (+46)
3. Manchester City 64 (+35)

Na speelronde 29 had Manchester City nog de grootste kans om de Premier League te winnen met een kans van maar liefst 45.9%. Na speelronde 30 is Liverpool echter voor het eerst de favoriet met een kans van 47.7%. Arsenal staat op een eenzame derde plek volgens Opta voor de titel, mede door het lastige schema van de Londenaren, die een kans van 18.8% maken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!