Nieuws

Van 't Schip legt uit: hierdoor waren Taylor en Hlynsson de wingbacks tegen PEC

Van 't Schip legt uit: hierdoor waren Taylor en Hlynsson de wingbacks tegen PEC

1 april - 09:27

Tijdens het bezoek aan PEC Zwolle (1-3) koos John van 't Schip niet voor zomeraanwinsten Borna Sosa en Anton Gaaei als vleugelverdedigers, maar was het verrassend genoeg een rol voor Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson. Na afloop van de overwinning legde de oefenmeester deze keuze uit. VoetbalNieuws neemt diens uitspraken met je door.

Van 't Schip gaf aan onder de indruk te zijn geweest van het optreden van Taylor tegen Sparta (2-2) voor de interlandbreak. "Sosa is ziek geweest. Taylor is ook een speler die vanuit die positie naar binnen kan komen, en zo op zijn eigen positie terecht kan komen, op de 10", legde Van 't Schip uit. "Steven Bergwijn kan dan naar buiten toe, dan sta je in principe weer gewoon met buitenspelers", aldus de interim-trainer. 

Centraal in zijn keuze stond om Taylor en Hlynsson in deze rol te laten spelen stond volgens Van 't Schip 'meer variatie en meer voetbal'. "Hlynsson doet aan de rechterkant precies hetzelfde en daardoor scoorde hij ook", doelend op de openingstreffer van de IJslander. "Hij trok van rechts naar binnen en na een goede loopactie maakte hij het mooi af. De spelers die ik vandaag daar opstelde zijn nog aanvallender ingesteld en kunnen ook het middenveld in."

Donderdag neemt Ajax het in eigen huis op tegen concurrent Go Ahead Eagles, dat na 27 wedstrijden slechts vier punten minder heeft. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!