Nog een tegenvaller voor Oranje: deze spelers moeten het EK 2024 missen

Deze spelers missen het EK 2024
11 juni om 16:00
Laatste update: 11 juni om 16:00

Met het EK 2024 in aantocht, lijken diverse spelers het eindtoernooi nu al aan zich voorbij te moeten laten gaan. Er is nu nog een extra naam toegevoegd aan de lijst met afwezigen. VoetbalNieuws.nl neemt de mogelijk grootste afwezigen op het EK met je door!

Frenkie de Jong - Nederland

Kort na de overwinning op IJsland in het uitzwaaiduel voor het EK 2024 kwam er slecht nieuws naar buiten voor Oranje. De Jong kampte al lang met een enkelblessure, maar zal uiteindelijk toch niet in actie komen op het toernooi. Zijn blessure herstelt niet snel genoeg en dus zal hij terugkeren naar FC Barcelona om zich daar te focussen op zijn herstel. 

Sven Botman – Nederland

Halverwege maart werd bekend dat Botman de rest van het seizoen buitenspel staat. Na de bekernederlaag tegen Manchester City (2-0) bleek uit een scan dat de centrale verdediger een blessure op had gelopen aan zijn voorste kruisband. Enkele dagen later bleek dat Botman medisch advies van Newcastle United om onder het mes te gaan had genegeerd. Tussen september en december van vorig jaar kampte Botman namelijk al met een blessure aan zijn knie.

Gavi – Spanje

Eind november van vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat Gavi het EK zal missen. De Spaanse middenvelder liep tijdens de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd (3-1) met Georgië een zware blessure aan zijn knie op. De negentienjarige had zijn volledige voorste kruisband aan zijn rechterknie afgescheurd en liep ook nog eens beschadiging aan zijn meniscus op. Zo moest Gavi onder het mes en mist hij het restant van het seizoen.

Thibaut Courtois – België

Het nieuws dat Thibaut Courtois niet naar het EK gaat, maakte de doelman eind december zelf bekend. Courtois scheurde in augustus van vorig jaar de voorste kruisband van zijn linkerknie af en kwam sindsdien niet meer in actie. De Belg wilde zich volledige focussen op zijn herstel en zette daarom zelfstandig al een streep door een mogelijk EK.

Sandro Tonali – Italië

Op 27 oktober werd er voor Tonali een zware straf opgelegd. De middenvelder had zich namelijk schuldig gemaakt aan een gokschandaal en kreeg te horen de komende tien maanden niet in actie te mogen komen. Daardoor mist de Italiaan de kans om een EK-titel te prolongeren.

David Alaba – Oostenrijk

Hoewel er lang hoop was op David Alaba moet bondscoach Ralf Rangnick het komende zomer zonder zijn grote ster doen. De Real Madrid-verdediger zal wel aanwezig zijn in Duitsland, maar moet het doen met een rol in de kleedkamer. In december 2023 werd bekend dat hij zijn kruisband heeft afgescheurd en nog altijd is Alaba herstellende van die blessure.

Marten de Roon - Nederland

Ook Marten de Roon moet het EK in Duitsland aan zich voorbij laten gaan. De controlerende middenvelder raakte in de Italiaanse bekerfinale geblesseerd en moest de Europa League-finale al missen. Nu is ook duidelijk geworden dat De Roon niet op tijd fit zal zijn voor het EK en een streep moet zetten door het eindtoernooi. 

Michal Sadílek - Tsjechië

Hoewel het lang leek dat Sadílek van zijn fiets was gevallen, zat het verhaal toch anders. De middenvelder was op een vrije dag naar een toeristische attractie gegaan, maar tijdens die activiteit is hij in een gat in de weg terecht gekomen. Sadílek moest vervolgens afgevoerd worden per ambulance en mist het EK. Het is een grote klap voor zowel de Twente-middenvelder als zijn land, waar hij de aanvoerdersband droeg.

Teun Koopmeiners - Nederland 

Koop meiners kende een uitstekend seizoen bij zijn club Atalanta Bergamo, waarmee hij beslag legde op de Europa League. In goede vorm sloot hij aan bij het Nederlands elftal, maar in de warming-up van de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland schoot het in zijn lies en daarom moet Koopmeiners noodgedwongen een streep zetten door deelname aan het EK.

Spelers die EK lijken te gaan missen

Tyrone Mings - Engeland (knie)
Ivan Perisic - Kroatië (kruisband)
Paul Pogba - Frankrijk (schorsing)
Domenico Berardi - Italië (achilles)
Reece James - Engeland (hamstring)
Christopher Nkunku - Frankrijk (aanhoudend)
Luke Shaw - Engeland (spier)
Wesley Fofana - Frankrijk (kruisband)
Boubacar Kamara - Frankrijk (kruisband)
Serge Gnabry - Duitsland (hamstring)
Quilindschy Hartman - Nederland (knie)
Lucas Hernandez - Frankrijk (knie)
Isco - Spanje (kuitbeen)
Jurriën Timber - Nederland (knie)

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!