Feyenoord komt met medische update: Hartman rest van het seizoen aan de kant

Quilindschy Hartman rest van het seizoen uitgeschakeld
31 maart om 22:50
Laatste update: 31 maart om 22:50

Quilindschy Hartman is de rest van het seizoen niet meer beschikbaar. De verdediger liep tijdens de wedstrijd met FC Utrecht een zware knieblessure. Daarmee lijkt ook een mogelijke selectie voor het EK in gevaar.

In een statement op de clubwebsite geven de Rotterdammers een update. 'Quilindschy Hartman heeft een zware knieblessure opgelopen. De linksback komt hierdoor dit seizoen niet meer in actie en wacht een langdurig herstel', schrijft Feyenoord. Na 31 minuten zat de wedstrijd van Hartman er al op.

Hartman kwam dit seizoen 38 keer in actie voor de Rotterdammers en speelde vier interlands voor het Nederlands elftal. Met de langdurige revalidatie voor de boeg lijkt ook Ronald Koeman problemen te hebben. Eerder viel Nathan Aké ook al uit met een blessure, maar voor Hartman lijkt het Europees Kampioenschap in Duitsland ook in gevaar te komen.

Tijdens zijn persconferentie gaf Slot ook al aan dat het er niet goed uitzag. "Het is afwachten. Bij Calvin Stengs hield ik mijn hart vast, dat is eerlijk gezegd nu niet anders", zei Slot. "De vorige keer viel het met Stengs reuze mee, dus ik kan alleen maar hopen dat het nu ook zo is. Het is ook een speler met een verleden met een kruisbandblessure."