Nieuws

Deze spelers lijken het EK 2024 te gaan missen door blessures en schorsingen

Deze spelers lijken het EK 2024 te gaan missen door blessures en schorsingen

1 april - 08:35

Met het EK 2024 in aantocht, lijken diverse spelers het eindtoernooi nu al aan zich voorbij te moeten laten gaan. Na het uitvallen van Quilindschy Hartman lijkt daar nu nog een extra naam bij te zijn gekomen. VoetbalNieuws neemt de mogelijk grootste afwezigen op het EK met je door!

Sven Botman – Nederland

Halverwege maart werd bekend dat Botman de rest van het seizoen buitenspel staat. Na de bekernederlaag tegen Manchester City (2-0) bleek uit een scan dat de centrale verdediger een blessure op had gelopen aan zijn voorste kruisband. Enkele dagen later bleek dat Botman medisch advies van Newcastle United om onder het mes te gaan had genegeerd. Tussen september en december van vorig jaar kampte Botman namelijk al met een blessure aan zijn knie.

Gavi – Spanje

Eind november van vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat Gavi het EK zal missen. De Spaanse middenvelder liep tijdens de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd (3-1) met Georgië een zware blessure aan zijn knie op. De negentienjarige had zijn volledige voorste kruisband aan zijn rechterknie afgescheurd en liep ook nog eens beschadiging aan zijn meniscus op. Zo moest Gavi onder het mes en mist hij het restant van het seizoen.

Thibaut Courtois – België

Het nieuws dat Thibaut Courtois niet naar het EK gaat, maakte de doelman eind december zelf bekend. Courtois scheurde in augustus van vorig jaar de voorste kruisband van zijn linkerknie af en kwam sindsdien niet meer in actie. De Belg wilde zich volledige focussen op zijn herstel en zette daarom zelfstandig al een streep door een mogelijk EK.

Sandro Tonali – Italië

Op 27 oktober werd er voor Tonali een zware straf opgelegd. De middenvelder had zich namelijk schuldig gemaakt aan een gokschandaal en kreeg te horen de komende tien maanden niet in actie te mogen komen. Daardoor mist de Italiaan de kans om een EK-titel te prolongeren.

Jurrien Timber – Nederland

Het EK lijkt voor Timber te vroeg te komen. De verdediger van Arsenal liep in het begin van het huidige seizoen een zware blessure op aan zijn knie. Na een lang herstel keerde de verdediger eind februari weer terug op het trainingsveld in Londen, maar kwam nog niet in actie. Het is nog maar de vraag of Timber op tijd fit is voor deelname aan het EK van komende juni.

David Alaba – Oostenrijk

Bij Oostenrijk hoopt men nog altijd dat Alaba op tijd fit is om mee te gaan naar het EK. De verdediger van Real Madrid scheurde in december tijdens de overwinning op Villarreal (4-1) een kruisband in zijn linkerknie af en staat sindsdien aan de kant. In maart sprak bondscoach Ralf Rangnick zich uit over het herstel van Alaba en hoopt hem komende zomer te kunnen selecteren.

Spelers die EK lijken te gaan missen

Tyrone Mings - Engeland (knie)
Ivan Perisic - Kroatië (kruisband)
Paul Pogba - Frankrijk (schorsing)
Domenico Berardi - Italië (achilles)
Reece James - Engeland (hamstring)
Christopher Nkunku - Frankrijk (aanhoudend)
Luke Shaw - Engeland (spier)
Wesley Fofana - Frankrijk (kruisband)
Boubacar Kamara - Frankrijk (kruisband)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!