Nieuws

John van 't Schip terug op zijn oude nest: 'Alleen de grasmat is veranderd'

John van 't Schip terug op zijn oude nest: 'Alleen de grasmat is veranderd'

31 maart - 12:01 Laatste update: 8 april - 16:11

Brecht Versluis

Ajax neemt het zondag op tegen PEC Zwolle. John van 't Schip moest de nodige puzzelstukjes zien te leggen in zijn opstelling. De trainer heeft over onder andere Jordan Henderson en Ahmetcan Kaplan en Brian Brobbey niet de beschikking. Voor de camera van ESPN gaat de trainer in op zijn tactische afwegingen. 

Voor Ajax-trainer John van 't Schip is het een weerzien met oude bekenden. Tussen juli 2017 en december 2018 was hij eindverantwoordelijk voor de Zwollenaren. Onder zijn leiding lukte het PEC Zwolle voor de laatste keer om in het linkerrijtje van de Eredivisie te eindigen. "Er is niet veel veranderd, alleen de grasmat", begint Van ’t Schip lachend voor de camera van ESPN

Ajax kampt met de nodige personele problemen in aanloop naar het duel met PEC Zwolle. "Hoe ik kijk naar de afwezigen? Je moet er maar mee dealen. Je kijkt naar wie je beschikbaar hebt. Je probeert de jongens steeds duidelijkheid te geven, maar dat valt niet mee met de vele wisselingen." Zeker achterin moest Van 't Schip de nodige wijzigingen doorvoeren. "Ik heb er veel vertrouwen in. We spelen gewoon 3-4-3 met Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson aan de zijkanten. Het is de bedoeling dat wij vandaag veel de bal hebben. PEC is traditioneel altijd een ploeg die goed voetbalt, wij moeten er met loopacties gebruik van zien te maken."

Van 't Schip blijft dit seizoen ondanks de vele tegenslagen nog altijd positief. "Wij moeten nog steeds omhoog kijken. NEC is ons inmiddels voorbij op de ranglijst, dus wij moeten weer omhoog kijken. Wij moeten ons volledig op onszelf richten en wedstrijden gaan winnen. Uiteindelijk staan wij dan op de plek waar wij moeten staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!