Nieuws

Ondanks nederlaag nog meerdere records mogelijk: welke records kan PSV verbreken?

Ondanks nederlaag nog meerdere records mogelijk: welke records kan PSV verbreken?

30 maart - 23:00

PSV verloor zaterdagavond voor de eerste keer dit seizoen in de Eredivisie. Ondanks de nederlaag mag het team van Peter Bosz nog hopen de nodige records uit de boeken te kunnen schieten. VoetbalNieuws.nl vertelt je voor welke records PSV nog in de race is.

Door de 3-1 nederlaag tegen NEC is PSV dit seizoen dus niet de ongeslagen kampioen van Nederland. Een seizoen lang ongeslagen blijven lukte slechts één team en dat is Ajax in het jaar 1994/1995.

Meeste doelpunten in een seizoen

PSV kan in theorie het record nog verbreken van meeste doelpunten in een seizoen. Op dit moment hebben de Eindhovenaren na 27 speelrondes 82 keer doel getroffen. Om het record te verbreken moet het team van Peter Bosz flink het net weten te vinden, want het record staat op dit moment op 122 doelpunten. Om dit te bewerkstelligen zal PSV bijna zes keer per wedstrijd moeten scoren, wat nagenoeg onmogelijk lijkt.

Beste doelsaldo

Het beste doelsaldo ooit uit de Eredivisie staat ook op naam van Ajax. In het seizoen 1997/1998 wisten de Amsterdammers een positief saldo te halen van maar liefst negentig. Mocht PSV de resterende wedstrijden gemiddeld net zoveel doelpunten maken als dat zij tot dusver deden, komt de Eindhovense club uit op 103 doelpunten voor en twintig tegendoelpunten. PSV zal dus nog beter moeten presteren dan de voorgaande 27 wedstrijden om kans te maken op dit record.

Andere records

PSV mag niet meer gelijkspelen of verliezen, anders zijn records voor de meeste overwinningen en meeste punten in een seizoen uit zicht. Records die dan nog wel te verbreken zijn, zijn: meeste doelpuntenmakers en langste reeks wedstrijden met minimaal één doelpunt vanaf de seizoenstart.