Nieuws

Dit is waarom Japan zich automatisch heeft gekwalificeerd voor de Azië Cup in 2027

Dit is waarom Japan zich automatisch heeft gekwalificeerd voor de Azië Cup in 2027

30 maart - 11:30 Laatste update: 11:34

Japan is sinds zaterdagochtend officieel deelnemer van de Azië Cup in 2027. Door de kwalificatie mag het land zich ook gaan melden voor de volgende kwalificatieronde van het WK in 2026. Waarom mag Japan zich automatisch deelnemer van de Azië Cup noemen? VoetbalNieuws.nl legt de situatie uit. 

Waarom Japan automatisch gekwalificeerd is voor de Azië Cup in 2027

Japan bevindt zich voor de Azië Cup-kwalificatie in een groep met Myanmar, Noord-Korea en Syrië. De Japanners zouden een wedstrijd tegen Noord-Korea afwerken, maar de Noord-Koreanen besloten zich niet te melden voor de wedstrijd, aangezien er een virus heerste in Japan. Noord-Korea is als dictatuur volledig geïsoleerd en de bond wilde geen risico's nemen met het mogelijk verspreiden van virussen.

Het zou gaan om een streptokokkeninfectie die heerst in Japan. Vanwege het afgelasten van het duel krijgt Japan automatisch een 3-0 overwinning toebedeeld, waardoor het land zich kwalificeert voor de Azië Cup: Japan kan niet meer derde worden in de groep en zit sowieso bij de eerste twee landen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!