Reactie

Zo kijkt Leipzig-trainer Rose naar de kritiek die Simons bij Oranje heeft gekregen

Zo kijkt Leipzig-trainer Rose naar de kritiek die Simons bij Oranje heeft gekregen

29 maart - 15:11

Marco Rose is in de bres gesprongen voor Xavi Simons. De trainer van RB Leipzig is het niet eens met de kritiek die bondscoach Ronald Koeman op zijn speler gaf na de interland met Schotland.

Simons kreeg na afloop van het oefenduel met Schotland wat kritiek over zich heen. Ook Koeman zag dat de aanvaller niet helemaal uit de verf kwam. De bondscoach vond dat Simons teveel balverlies leed en gaf toe dat de speler dat zelf ook vond. "Hij ziet ook dat hij teveel balverlies had, dat zoiets niet kan. Of we meer kunnen verwachten? Je mag verwachten dat hij zich ontwikkelt, dat hij inziet wanneer wel en wanneer iets niet kan", zo klonk het.

Ook Rose kwam de teksten van Koeman ter oren. De Duitse trainer heeft hier zo zelf zijn mening over. "Ik heb contact gehad met Xavi", begint Rose in aanloop naar het duel met FSV Mainz 05. "Mijn advies was om naar de bondscoach te luisteren en dingen te accepteren. Maar we mogen de zaken in Leipzig ook een beetje anders zien."

"Hij accepteert dat. Ik denk dat Xavi de laatste is die daar niet klaar voor is. Hij is nooit tevreden, hij wil altijd meer. Hij is echt een prima jongen", vervolgt Rose over de kritiek van Koeman, afsluitend met een advies over de positie waar Simons moet spelen. "Ik kan Nederland alleen maar adviseren om te proberen Xavi in een rol te plaatsen waarin hij zijn overduidelijke kwaliteiten kan laten zien."

Over die positie heeft Rose gelijk. In Leipzig heeft Simons een vrije rol aan de linkerkant, terwijl hij bij Oranje vooral vanaf rechts moet komen. Koeman koos aan de linkerkant tegen Schotland nog voor Cody Gakpo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!