Nieuws

Dit is de reden waarom uitsupporters niet welkom zijn tijdens de Gelderse derby

Dit is de reden waarom uitsupporters niet welkom zijn tijdens de Gelderse derby

29 maart - 10:20 Laatste update: 10:20

Fans van NEC zullen niet welkom zijn in het GelreDome tijdens de Gelderse derby. Daartoe besloot de lokale driehoek enkele weken voor het duel. Waarom mogen er geen uitspupporters naar de wedstrijd? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Vitesse kent dit seizoen een dramajaar. De Arnhemmers moeten nog altijd vrezen voor degradatie en ook op financieel gebied zijn er nog veel vraagtekens. NEC daarentegen leeft in een andere wereld. De Nijmegenaren staan in de bekerfinale en bezetten de zesde plaats in de Eredivisie. Die plaats geeft recht op de Europese play-offs aan het einde van het seizoen, maar plek vijf en vier zijn ook nog altijd in bereik.

Waarom mogen er geen NEC supporters naar Arnhem?

Op zondag 7 april om 12.15 uur staat de Gelderse derby weer op het programma. Tijdens de editie in Nijmegen boekte Vitesse een knappe 1-3 overwinning en dus is NEC uit op revanche. Er waren achthonderd uitkaarten verkocht voor het duel, maar door het besluit van de lokale driehoek zal er geen uitverkocht uitvak zijn in het GelreDome. 

De rede voor de beslissing van de politie, gemeente en justitie is simpel. Door de aanhoudende crisis zowel op bestuurlijk als sportief vlak bij Vitesse kan de veiligheid van de uitsupporters niet waarborgen en dus is besloten om de verkochte kaarten in te trekken. De club Vitesse laat weten begrip te hebben voor de keuze, terwijl er van de kant van NEC juist kritiek klinkt. 

'Als onze supporters in het stadion een doelwit kunnen zijn, dan zijn de spelers het helemaal', schrijft de supportersvereniging van de Nijmeegse club. 'Bij de wedstrijd Vitesse-Feyenoord is reeds gebleken dat supporters het veld eenvoudig kunnen betreden. Het is zware competitievervalsing voor NEC dat het nu niet gesteund wordt door de trouwe aanhang. NEC moet met de KNVB in overleg om tot een alternatief te komen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!