Nieuws

Zo zoekt Bayern München volgens directeur Eberl naar de juiste opvolger van Tuchel

Zo zoekt Bayern München volgens directeur Eberl naar de juiste opvolger van Tuchel

28 maart - 20:19

In gesprek met Sky Sports Deutschland heeft Max Eberl, algemeen directeur sport, zich uitgesproken over de zoektocht van Bayern München naar een geschikte hoofdtrainer voor volgend seizoen. Eberl had het onder meer over Xabi Alonso en Roberto De Zerbi. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Eberl met je door!

Eberl sprak zich donderdagavond uit over de manier waarop Bayern zoekt naar een nieuwe oefenmeester. "We zijn opties aan het verkennen en kijken wat echt haalbaar is," verklaarde Eberl, opgetekend door IMiaSanMia. De directeur ging ook in op de uitspraken van Uli Hoeness, die aangaf dat een mogelijke komst van Alonso 'moeilijk, zo niet onmogelijk' zal worden. "Xabi is inderdaad een legitiem onderwerp", gaf Eberl aan.

Eberl benadrukte de zorgvuldige benadering in hun zoektocht naar de ideale kandidaat: "We moeten een paar discussies voeren om te achterhalen wat het beste zou passen." Dit proces omvat het afwegen van verschillende factoren, inclusief de "algemene voorwaarden" die een rol spelen in de besluitvorming. "Misschien is er een coach die perfect zou passen, maar de algemene voorwaarden zijn zo exorbitant dat we zeggen dat het het misschien geen goede match is', klinkt het. De uitdaging om de juiste coach te vinden gaat verder dan het simpelweg selecteren van een naam, aldus Eberl "In het verleden heb ik altijd geprobeerd coaches te vinden die goed bij de club passen." De nadruk ligt op het vinden van een coach die niet alleen op papier, maar ook in de praktijk bij Bayern past. "De beste coach is misschien helemaal geen goede match voor Bayern. We moeten de coach vinden die het beste past."

Criteria voor de nieuwe coach zijn duidelijk omlijnd. Eberl kijkt naar wat zijn clubvertegenwoordigt, de filosofie, identiteit, en de behoeften van de club. Daarnaast zijn de historie van de coach, diens speelstijl, transferbeleid, en omgang met spelers op menselijk niveau van belang. Een coach, sportdirecteur, en bestuurslid moeten "zo dicht bij elkaar staan dat je je mening binnen vier muren kunt uiten en naar buiten kunt gaan en zeggen hoe we het nu gaan doen", aldus Eberl.

Eerder op de dag kwam in Duitsland nog het nieuws naar buiten dat Ralf Rangnick als tweede optie voor de opvolging van de vertrekkende Tuchel wordt gezien, mocht Alonso niet komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!