Nieuws

Tonali dieper in de problemen door gokken: dit heeft Newcastle United te vertellen

Tonali dieper in de problemen door gokken: dit heeft Newcastle United te vertellen

28 maart - 16:43

Sandro Tonali, middenvelder van Newcastle United, zit dieper in de problemen door een nieuwe aanklacht wegens illegale gokpraktijken. Dit heeft zijn club donderdag bevestigd. VoetbalNieuws neemt het nieuwe statement van Newcastle United rond de al geschorste spelers met je door!

Tonali, reeds geschorst door de FIFA voor tien maanden wegens vergelijkbare overtredingen omtrent gokken, wordt nu opnieuw beschuldigd van het plaatsen van vijftig weddenschappen op voetbalwedstrijden. De periode van deze weddenschappen strekt van 12 augustus tot 12 oktober 2023. Deze nieuwe aanklachten zijn gerelateerd aan zijn tijd bij zowel AC Milan als Newcastle United. Ondanks de ernst van de situatie, blijft de Engelse club volledige steun uitspreken voor hun speler.

Newcastle United heeft via een officieel statement laten weten dat zij kennis hebben genomen van de aanklacht tegen Tonali, die verdacht wordt van het overtreden van de gokregels van de FA. De club benadrukt dat Tonali volledige medewerking verleent aan de onderzoeken en onderstreept hun onvoorwaardelijke steun aan hem in deze moeilijke tijd. De Italiaanse middenvelder heeft tot 5 april om te reageren op de nieuwe beschuldigingen. Het is duidelijk dat deze nieuwe ontwikkelingen een donkere schaduw werpen over de carrière van Tonali, terwijl hij en zijn club navigeren door de complexiteit van deze kwestie. Newcastle United heeft verder geen commentaar gegeven op de inhoud van de aanklachten.

Wat is er aan de hand met Tonali?

Eind oktober van vorig jaar ging er een schorsing van tien maanden in voor Tonali. De middenvelder had zich schuldiggemaakt aan het gokken op voetbalwedstrijden en kreeg een maandenlange straf opgelegd. Naast de schorsing moet Tonali ook nog eens acht van de tien maanden deelnemen aan een gokrehabilitatieplan, om zo van zijn gokverslaving af te zien komen.