Dit zegt de nieuwe zaakwaarnemer van Ihattaren over zijn huidige situatie

Nieuwe zaakwaarnemer Ihattaren vertelt: zo gaat het nu met de voetballer

27 maart om 19:08
Laatste update: 27 maart om 19:31

Mohamed Ihattaren heeft een nieuwe zaakwaarnemer. Mohamed Achahbar, vader van KRC Genk-speler Zakaria El Ouahdi, gaat vanaf heden de belangen van de Slavia Praag-speler behartigen. Dat vertelt Achahbar in gesprek met VoetbalPrimeur.

Na een reeks uitdagingen bij clubs als Sampdoria, Ajax, Juventus en Samsunspor, zoek Ihattaren nu stabiliteit. Zijn nieuwe agent belooft een frisse start. "De huidige status is dat Mo momenteel in Nederland zit", vertelt hij. "We zijn aan het onderhandelen met Slavia, we voeren gesprekken. Hij is goed bezig, mentaal zit het goed met die jongen. We hebben goede plannen voor in de toekomst. Het is niet zo dat hij op het verkeerde pad zit, ofzo. Ik weet dat de Nederlandse media smullen van alles wat hij post. Dat wordt uitvergroot en verkeerd geïnterpreteerd. Dat is jammer, maar met die jongen gaat het goed. Niks om je zorgen over te maken."

Achahbar zou 'via-via' in contact zijn gekomen met Ihattaren. "We hebben natuurlijk dezelfde achtergrond, cultuur en religie", vertelt hij. "Het verhaal van mijn zoon, hoe hij het als prof heeft gemaakt, heeft Mohamed heel erg geïnspireerd: hard werken, low profile, back to the basics, goede entourage en steun. Sinds zijn vader is overleden, heeft Mo dat minder gehad. Ik ben blij dat hij daardoor bij mij terecht is gekomen."

Ihattarens focus ligt nu op een comeback, met de hoop spoedig terug te keren op het veld en zijn talent opnieuw te bewijzen. Ondanks interesse van verschillende clubs, blijven de specifieke details van mogelijke transfers nog onder de radar. "Ik denk dat we voor hem in de toekomst een optie dichter bij huis zoeken. Ik ga je niks vertellen over de clubs, maar we zijn in gesprek met bepaalde clubs", aldus Achahbar. "Maar ik ga er niet te veel over vertellen, want we moeten eerst alles goed afronden."